De initiatiefnemer van deze opleiding is Drs. Gerry van Oossanen, gespecialiseerd in rugproblemen en neurologie. Zij leidde tot voor kort een revalidatiecentrum voor paard & ruiter in het Drentse Dwingeloo. In haar praktijk zag zij dagelijks paarden met lichte tot zeer ernstige rugproblemen veroorzaakt door slecht passende zadels.

Uit onderzoek is gebleken dat er onvoldoende kennis en ervaring in Nederland is op het gebied van zadelpassen. Hierdoor ontstond het idee om een uitgebreide opleiding tot saddle fitter op te zetten. Naar aanleiding van onze ervaringen in de afgelopen jaren met de standaardopleiding en onze internationale opleiding hebben wij besloten om vanaf 1 januari 2024 de opleiding in een nieuw, moderner jasje te steken. Hierdoor wordt het nog beter haalbaar voor mensen met een fulltime baan om onze opleiding te volgen.

Met het opzetten van deze opleiding beoogt zij de kennisoverdracht en samenwerking tussen verschillende disciplines te vergroten in het belang van het welzijn van het paard.

Onze opleidingen voldoen aan de kwaliteitscode voor beroepsonderwijs door de overheid opgesteld (geauditeerd en goedgekeurd door het CPION, het orgaan dat deze controles uitvoert) en zijn derhalve geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).