Tijdens deze opleiding worden de basisbeginselen bijgebracht ten aanzien van het zadelpassen. De basisbeginselen voor het passen van een Engels zadels, een boomloos zadel, een Western zadel, een Spaans zadel enzovoort zijn identiek. Daarom is er in deze opleiding voor gekozen het Engelse zadel centraal te stellen bij het passen, omdat deze zadels het meest gebruikt worden. Andere typen zadels, zoals Westernzadels en boomloze zadels komen echter ook kort aan de orde. Mensen die geïnteresseerd zijn in andere zadels dan het Engelse type, kunnen zich door middel van bijvoorbeeld een aanvullende stage, verder verdiepen in het type zadel van hun interesse. Maar zoals gezegd, de eisen die aan het passen van een zadel worden gesteld, zijn identiek.

Deze vernieuwde opleiding tot Master Saddle Fitting Consultant is gebaseerd op onze succesvolle internationale opleiding en speciaal bedoeld voor mensen die minder tijd hebben om naar school te gaan en meer thuisstudie prefereren.

De cursusmap is in het Nederlangs met delen in het Engels. De praktijklessen zijn in het Engels; is iets niet duidelijk dan kan het in het Nederlands herhaald worden. beide docenten spreken Nederlands, Engels en Frans. Uw praktijkexamen kan ook in het Nederlands.

Voor uitgebreide informatie download de studiegids hier.

De nieuwe syllabus voor 2025 volgt spoedig.

INSCHRIJFFORMULIER ZADELPAS